Studiereis 2015 | Washington D.C.

Met trots presenteren we de bestemming van de SVIR-studiereis 2015! Van 8 tot en met 15 juni 2015 reizen we met een groep van 20 personen af naar Washington D.C. voor een week lang ‘Privacy & Internet’.

 

Studiereis SVIR | Washington 2015

SViR | Washington 2015

Informatie over de studiereis

Van 8 t/m 15 juni 2015 zullen we met een groep van 20 studenten afreizen naar het juridisch centrum van Amerika. De reis draagt ‘internet en privacy’ als thema waarbij met name gefocust zal worden op actuele ontwikkelingen en uitdagingen.

Het doel van de reis is een rechtsvergelijkend onderzoek te verrichten binnen een groot scala aan onderwerpen op IE of informatierechtelijk gebied: privacy op het internet, (persoons-) gegevensverzameling, netneutraliteit, intellectueel eigendom, nationale veiligheid en het internet en overkoepelend de rol van de politiek binnen het reguleren van deze aspecten.

Om inzicht te verwerven in deze onderwerpen hebben we een bijzonder programma samengesteld waarbij we de meest toonaangevende Amerikaanse advocatenkantoren, bedrijven, overheidsinstanties en NGO’s zullen bezoeken.
Hieronder zijn – onder voorbehoud – Google, Hogan Lovells, Palantir, CDT, Supreme Court, FTC, George Washington University en DLA Piper.

Naast dit sterke inhoudelijke programma zorgen we vanzelfsprekend voor vrije tijd en is er dus voldoende mogelijkheid om Washington D.C op eigen houtje te verkennen. Met een ontzettend gezellige groep en een gemiddelde temperatuur van 25 graden in juni hebben zal ook dit aspect een succes worden.

 

Aanmelding
Wil je onderdeel uitmaken van deze eerste SViR studiereis buiten Europese grenzen?
Voor slechts €550 ben je erbij. Meld je t/m uiterlijk vrijdag 24 april 2015 aan door te mailen naar voorzitter@svir.nl

 

Overige mededelingen

  • Het bedrag van €550 is inclusief het (rechtstreekse) vliegticket, accommodatie, activiteiten, openbaar vervoer ter plekke, ESTA (reistoestemming nodig voor toegang tot Amerika) en enkele maaltijden.
  • De reissom dient na bevestiging van deelname uiterlijk vóór woensdag 6 mei overgemaakt te worden.
  • Er is géén motivatiebrief vereist voor de aanmelding.
  • Er zijn tijdens de studiereis geen studieverplichtingen van de Master Informatierecht. Dit is afgestemd met het IViR.

Wees er snel bij!

Wij kijken uit naar jullie aanmeldingen en hebben enorm veel zin in deze fantastische afsluiter van het studiejaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord