Pleitwedstrijd Hofhuis Alkema Groen

Op donderdag 23 en vrijdag 24 januari zal de SViR in samenwerking met het advocatenkantoor Hofhuis Alkema Groen de jaarlijkse pleitwedstrijd organiseren.

Hierbij zal een selectie SViR-leden het opnemen tegen een selectie VU-studenten. De uitgelezen kans om te laten zien welke universiteit beter is!

Tijdens de pleitwedstrijd zullen drie verschillende casus behandeld worden op het gebied van Internetrecht, Merkenrecht en Auteursrecht. De studenten zullen in groepen van drie elk een casus uitwerken en een pleitnotitie schrijven. Het pleidooi op vrijdag zal het hoogtepunt zijn van alle voorbereidingen.

De donderdag zal aanvangen om 11.00 uur en starten met een presentatie van Arnout Groen over alle ins & outs met betrekking tot het pleiten. Hij zal het hebben over zijn ervaringen in de IE-praktijk en over tips & trucs die advocaten tijdens een pleidooi hanteren. De rest van de dag zal in het teken staan van het schrijven van de pleitnotitie onder begeleiding van de advocaten. Vrijdag zal de echte pleitwedstrijd plaatsvinden, waarbij de SViR-leden het zullen opnemen tegen de VU-studenten. Natuurlijk zal deze competitieve dag worden afgesloten met een borrel!

Aanmelden voor de pleitwedstrijd is verplicht om deel te kunnen nemen. Stuur voor 17 januari 12.00 uur je CV naar activiteitencommissie@sv-ir.nl. Geef ook aan of je een voorkeur hebt voor een van de casus, Internetrecht, Auteursrecht of Merkenrecht. Het is overigens ook mogelijk om alleen de presentatie van Arnout Groen bij te wonen op donderdag en op vrijdag de pleitende SViR-leden aan te moedigen. En natuurlijk kan je daarna aansluiten bij de borrel. Ook hiervoor dien je je aan te melden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord