Kantoorbezoek Solv

Donderdag 19 juni brengt de SViR een bezoek aan SOLV advocaten. SOLV is gespecialiseerd in technologie, media en communicatie: TMC. SOLV is het eerste Nederlandse advocatenkantoor dat zich op deze niche is gaan richten.

Tijdens het bezoek zullen we een presentatie krijgen van Anke Verhoeven, een van de advocaten die werkzaam is bij SOLV. Op dit moment behandelt Anke een zaak tegen de staat met betrekking tot privacy. De zaak gaat over de verstrekking van inkomensgegevens door de belastingdienst aan verhuurders en de inkomensafhankelijke huurverhoging. Misschien heb je dit zelf al aan den lijve ondervonden?!

Anke zal aan de hand van deze zaak een presentatie geven over privacy. Tijdens de presentatie zal ze ook ingaan op de ontvankelijkheid en het persoonlijk belang in privacy zaken. Hoe kleed je een privacy-claim in en toon je een persoonlijk belang aan? En hoe bewijs je een causaal verband tussen de privacy inbreuk en de geleden schade? Dit soort vragen zijn vaak een struikelblok voor privacy-advocaten.

Het kantoorbezoek begint om 16.00u. Voorafgaand aan de presentatie zullen we een rondleiding krijgen bij SOLV. Om 18.00u wordt het bezoek afgesloten met een gezellige borrel! Aanmelden voor dit kantoorbezoek kan door een mailtje te sturen naar activiteitencommissie@sv-ir.nl. Er is plek voor 20 enthousiaste studenten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie