Internetscriptieprijs 2020

Stuur je scriptie in en maak kans op € 2.000,-

Brinkhof organiseert dit jaar weer de Internet Scriptieprijs voor de beste juridische masterscriptie op het gebied van internet en recht. Met de Internet Scriptieprijs wil Brinkhof rechtenstudenten aanmoedigen om zich te specialiseren in dit dynamische rechtsgebied en een podium creëren voor excellente studenten. De winnende scriptie wordt beloond met een geldbedrag van €2.000,- en online gepubliceerd op www.internetscriptieprijs.nl. Om een idee te geven, eerdere edities zijn bijvoorbeeld gewonnen door scripties over cryptocurrency, de veilgheidsrisico’s van smart home devices, de verwerking van persoonsgegevens door mobiele apps, de vermogensrechtelijke status van virtuele spelobjecten en internettoegang als universele dienst.

Meedoen? Stuur je scriptie uiterlijk 31 december 2020 in via www.internetscriptieprijs.nl, vergezeld van een kopie van het cijferbriefje. De prijsuitreiking vindt in het voorjaar van 2021 plaats op een nader aan te kondigen juridisch symposium in Am- sterdam, of online. Tijdens de uitreiking zullen drie finalisten worden uitgenodigd om hun scriptie kort toe te lichten, waarna de jury de winnaar zal bepalen en de
prijs zal uitreiken.

 

Over de Internet Scriptieprijs

Brinkhof looft de Internet Scriptieprijs al meer dan 10 jaar uit. Eerdere edities organiseerde zij in verschillende formats samen met o.a. XS4ALL, de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen, Google, Greenhost en SIDN. Dit jaar is de (juridische) prijs terug in eigen beheer. Ook, en juist, tijdens de huidige Coronacrisis wil Brinkhof studenten in de eindfase van hun studie een podium bieden om zich- zelf te presenteren en om contacten te leggen in de wereld van het informatierecht.

De jury bestaat dit jaar uit prof. mr. Bernt Hugenholtz (IViR, UvA – voorzitter), Janneke Sloëtjes (consultant legal & public affairs voor o.a. The Privacy Collective, eerder verbonden aan Bits of Freedom en Netflix) en Dorien Verhulst (advocaat bij Brinkhof).

Ga snel naar www.internetscriptieprijs.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord