Deadline aanmelden master Informatierecht

Welke zeggenschap heb ik over mijn persoonsgegevens? Wie is eigenaar van informatie?

Betekent vrijheid van meningsuiting dat je alles mag zeggen? Heeft iedereen recht op een internetaansluiting?

Informatierecht is een jong en snel ontwikkelend rechtsgebied dat van groot belang is in onze huidige ‘informatiemaatschappij’. Het gaat over de regulering van de productie, opslag, verspreiding, ontvangst en het gebruik van informatie in de ruimste zin van het woord. In de Master Informatierecht komen onderwerpen aan de orde als mediarecht, auteursrecht, telecommunicatierecht, persrecht, reclamerecht en merkenrecht.

De UvA is de eerste universiteit in Nederland met een gespecialiseerde masteropleiding Informatierecht. De opleiding wordt grotendeels verzorgd door medewerkers van het Instituut voor Informatierecht, een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten ter wereld op dit gebied. Het onderwijs is praktijk- en toekomstgericht, kleinschalig en intensief, internationaal georiënteerd en er wordt veel aandacht besteed aan vaardigheden.

De master kent een selectieprocedure. Op 15 mei sluit de inschrijving voor de Master Informatierecht voor aankomende studenten. Schrijf je dus nu in en motiveer waarom jij graag aan deze master wil deelnemen!
Informatie over de opleiding en aanmeldingsprocedure is te vinden op de website van de Universiteit van Amsterdam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie