Stages

Brinkhof

Brinkhof.com

Ben jij een talentvolle derde- of vierdejaars rechtenstudent met ambitie voor de innovatieve     rechtspraktijk?  Loop dan student-stage bij Brinkhof.

Bij ons is niets vanzelfsprekend, dus ook de invulling van je stage niet. Brinkhof staat open voor jouw  ideeën. Samen creëren wij de stage die aansluit op jouw wensen.  Maatwerk op topniveau begint al bij de invulling van je stage. Jouw uitgangspositie bij Brinkhof is een stage voor twee maanden, met een uitstekende stagevergoeding en de keuze voor een specifieke praktijkgroep of multidisciplinaire werkzaamheden.

Daarbij maak jij integraal deel uit van ons kantoor. Je deelt een kamer met een van onze advocaten en draait volledig mee in de dagelijkse praktijk. Je wordt betrokken bij interne en externe besprekingen, gaat mee naar zittingen en bereidt adviezen en processtukken voor.  Je schuift samen met de partners en medewerkers aan voor de lunch en natuurlijk ben jij ook welkom op onze wekelijkse kantoorborrel, bij zomerweer in onze tuin. Wil jij je stage combineren met het schrijven van je scriptie of aansluitend je scriptie schrijven op kantoor? Bij ons kan dat. Brinkhof is een inspirerende en motiverende omgeving. De deur van onze advocaten staat altijd open. Wissel samen met ons van gedachten en doe je voordeel met onze bibliotheek en alle know-how systemen die tot je beschikking staan. Eerst meer weten?

Neem contact op met Eliane de Vilder (020 – 30 53 234, eliane.devilder@brinkhof.com).

Direct solliciteren? Stuur Eliane de Vilder dan een email met een korte motivatie, CV en cijferlijst. Wanneer jouw verzoek voor een studentstage door ons positief wordt ontvangen, word je zo snel mogelijk uitgenodigd voor een gesprek. Daarin bespreken we zo mogelijk al direct jouw wensen en onze mogelijkheden. Na afloop van dit gesprek krijg je te horen of wij jou een geschikte stageplaats kunnen bieden.


 DLA Piper 

 

 

DLA Piper is één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd.

Kom je bij ons werken, dan krijg je meteen 8000 collega’s in meer dan 40 landen. Binnen DLA Piper heerst een cultuur van ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Die waarden zitten in de genen van de organisatie en zijn ook bepalend voor onze snelle groei. Dat geeft je ook de gelegenheid om je eigen stempel te drukken en mee te bouwen aan de cultuur van ons kantoor.

Door de samenwerking met onze collega’s wereldwijd heeft DLA Piper van nature een internationale kijk op juridische vraagstukken en leer je om te adviseren vanuit een brede scope. Uiteraard kun je eenvoudig beschikken over alle kennis en ervaring die er bij alle DLA Piper kantoren aanwezig is.

Praktijkgroepen
DLA Piper is een ‘full-service’ kantoor dat georganiseerd is in 8 praktijkgroepen: Corporate (inclusief notariaat), Finance & Projects, Employment, Intellectual Property & Technology, Restructuring, Litigation & Regulatory, Tax en Real Estate (inclusief notariaat). Voor welke specialisatie je uiteindelijk ook kiest, je zult een belangrijke bijdrage leveren, ook in grensoverschrijdende zaken.

Verantwoord ondernemen
Wij geloven in verantwoord ondernemen en zijn met 217.000 uur aan pro bono-werkzaamheden in 2016 een van de grootste pro bono-leveranciers ter wereld. Dat is iets waar wij trots op zijn. DLA Piper Amsterdam steunt onder andere Unicef. Je krijgt bij ons de gelegenheid om zelf initiatieven aan te dragen en te ontwikkelen.

Studenten
Studeer je rechten en wil je graag praktijkervaring opdoen? Kom dan stage lopen op een van onze praktijkgroepen! Gedurende twee maanden zal je onderzoek verrichten, notities voorbereiden en concepten, contracten en processtukken opstellen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een (senior) advocaat waarmee je een kamer deelt. Daarnaast helpt een extern trainingsbureau je om inzichten te krijgen in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten waardoor je nog meer uit jezelf kunt halen.

Wij organiseren jaarlijkse twee Talent Classes. Hier zal je kennismaking met ons kantoor Amsterdam en ons kantoor op de buitenlandse bestemming. Je kan tijdens deze dagen een combinatie van  formele en informele activiteiten verwachten. De eerste Talent Class vindt plaats in september en ging afgelopen jaar naar Dubai. De tweede vindt plaats in het voorjaar.

Afgestudeerden
Elke maand beginnen er bij ons nieuwe Junior Associates. Ben je (bijna) afgestudeerd? Solliciteer dan naar deze functie. Wij maken het hele jaar door plek voor goede mensen!

Meet us
Heb jij interesse in een kennismaking met ons kantoor of wil je solliciteren voor een openstaande vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Maya Visser of solliciteer via onze website http://www.bigopportunities.nl/allevacatures.

Contactpersoon
Recruitment: Maya Visser
E-mail: maya.visser@dlapiper.com
Telefoon: +31 (0)20 54 198 20


vondst-advocatenVondst Advocaten

http://www.vondst-law.com/nl/stage/

Vondst is een compact, gespecialiseerd advocatenkantoor dat zich toelegt op Intellectuele Eigendom en IT. Vondst opereert in de top van de markt en staat hoog aangeschreven in onder meer Chambers & Partners en Legal500. Het kantoor bedient veel internationale cliënten. Vondst is gevestigd in een karakteristiek herenhuis in het centrum van Amsterdam.

Bij Vondst is altijd plaats voor enthousiaste rechtenstudenten in de eindfase van hun studie die kennis willen maken met de praktijk van een gespecialiseerd advocatenkantoor. Tijdens een studentstage van twee maanden bij ons op kantoor loop je mee in de praktijk van onze advocaten: je gaat mee naar zittingen en besprekingen en je werkt mee aan adviezen en processtukken.

Ben je geïnteresseerd in een studentstage bij Vondst Advocaten, stuur dan een brief met je CV en cijferlijst aan Tjerk Sigterman (tjerk.sigterman@vondst-law.com). Voor aanvullende informatie of vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met Tjerk op 020 504 20 00.


 

bureau Brandeis

https://www.bureaubrandeis.com/student-stage-bij-bureau-brandeis/

Informatie, Media, Privacy en Entertainment

Wil je bijdragen aan principiële en spraakmakende zaken in het Media- en Informatierecht? Wil je in het hart van de Entertainmentindustrie actief zijn? Dan verwelkomen we jou graag bij bureau Brandeis.

Wij opereren in de frontlinie van nieuwe (vaak digitale) initiatieven en ons werk heeft niet zelden een wezenlijke impact op belangrijke maatschappelijke discussies. Je krijgt de kans om bij te dragen aan principiële procedures, zoals de zaak die de Consumentenbond startte tegen Samsung over de beveiliging van smartphones, de procedure tegen de Staat over de Brexit en het EU burgerschap en andere procedures over het uitlenen van e-books en het blokkeren van The Pirate Bay. Je houdt je bezig met belangrijke onderwerpen, zoals hyperlinkes, de thuiskopie en datalekken. We werken voor de meeste Nederlandse uitgevers, maar ook voor Marktplaats, Netflix en Pathé.

Wij zijn doorlopend op zoek naar uitmuntende, betrokken en gemotiveerde studenten. Een student-stage bij bureau Brandeis betekent dat je gedurende twee maanden fulltime op hoog niveau en intensief samenwerkt met onze advocaten. Je gaat mee naar cliëntbesprekingen en zittingen en je schrijft mee aan brieven, processtukken en adviezen. Je krijgt de mogelijkheid interne cursussen te volgen en je leert onze medewerkers kennen tijdens de wekelijkse kantoorborrel. Daarnaast zijn er veel sociale evenementen waar je welkom bent.

Solliciteren?
Solliciteren voor een student-stage kan door een mail te sturen naar Sam van Velze. Kandidaten wordt verzocht een CV, cijferlijst, eventuele stagebeoordeling en beknopte motivatie mee te sturen bij de sollicitatie.


hoogenraad-en-haak-logo

Hoogenraad & Haak

http://www.hoogenhaak.nl/vacatures

Hoogenraad & Haak is een gespecialiseerd advocatenkantoor. Wij adviseren en procederen over reclame, intellectuele eigendom, health, beauty & food en media & entertainment. Wij helpen ondernemingen uit binnen- en buitenland, en worden aanbevolen door onafhankelijke reputatiemeters zoals Legal 500 en Chambers.

Wil jij twee maanden met ons meedenken? Advies geven over een toekomstige reclamecampagne of onderzoeken of een look-a-like merk wel of niet is toegestaan? Je loopt mee in de praktijk van onze advocaten, gaat mee naar zittingen en werkt aan adviezen en processtukken.

Ben je in de eindfase van je studie, en heb je aantoonbare interesse in het intellectuele-eigendomsrecht of reclamerecht? Bel ons dan eens, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Voorwaarde is dat je tenminste één IE-vak met succes hebt afgerond. Je sollicitatiebrief met cv en cijferlijst + eventuele eerdere stagebeoordelingen kun je richten Bram Duivenvoorde (bd@hoogenhaak.nl).


 

Simmons & Simmons

graduates.simmons-simmons.com
Simmons & Simmons is één van de grote internationale advocatenkantoren ter wereld. Met wereldwijd ongeveer 1800 medewerkers bedienen wij overwegend grotere ondernemingen en financiële instellingen. Onze kantoren zijn gevestigd in Europa, Azië en het Midden-Oosten. In Amsterdam werken wij in totaal met circa 120 medewerkers, onder wie 80 advocaten, (kandidaat-) notarissen en fiscalisten.

De praktijkgroep Intellectual Property (IE) is één van de meest gerenommeerde praktijken in Nederland en richt zich op het gehele spectrum van het intellectuele eigendomsrecht. Naast een omvangrijke octrooiprocespraktijk, gericht op technologie en know how gerelateerde zaken, houdt een deel van het team zich bezig met het adviseren en procederen op het gebied van “soft-IP”, waaronder het merkenrecht, modellenrecht en auteursrecht. Voorts beschikken we over een snelgroeiende, voornamelijk internationaal georiënteerde merkenregistratiepraktijk.

Voor ons IE team zijn we op zoek naar een

Student-stagiaire IE
Als student-stagiaire ga je twee maanden fulltime aan de slag in ons IE team. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit onderzoek naar jurisprudentie en literatuur en het leveren van een bijdrage aan alle lopende zaken. Je gaat mee naar zittingen, besprekingen en de wekelijkse sectie- en jurisprudentielunch. Ook geef je een presentatie tijdens je stage aan je collega’s over een door jou gekozen onderwerp.

Onze toekomstige collega
Is een gedreven en ambitieuze student die het beste uit zichzelf wilt halen. Je hebt passie voor het recht en bent een echte teamplayer. Je hebt affiniteit met het IE recht en bent een eind bachelor of masterstudent.

Wij bieden
Een uitdagende, leerzame en leuke stage, waarin je jezelf volop ontwikkelt. Als stagiaire word je betrokken bij de lopende zaken, kom je bij een ervaren medewerker op de kamer en krijg je opdrachten vanuit het hele team. Daarnaast krijg je een mentor die je gedurende je stage begeleidt. Uiteraard neem je als stagiaire ook deel aan de wekelijkse kantoorborrels in onze eigen kroeg en alle andere activiteiten.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter Tessa van de Pol via 020 722 2504 of Tessa.vandepol@simmons-simmons.com.

Solliciteren?
Wij ontvangen graag jouw CV, motivatiebrief, ongeschoonde cijferlijsten (bachelor en master) en eventuele stagebeoordelingen via onze website www.joinsimmons.com. Indien gewenst zullen wij jouw scriptie opvragen. Klik hieronder op “Apply” om jouw sollicitatie te starten Wij behandelen alleen sollicitaties die we via ons systeem ontvangen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SVIR wordt mogelijk gemaakt door:

 • Brinkhof
 • Van Doorne
 • IViR
 • IE-Forum
 • Stibbe
 • DLA
 • Considerati
 • Bird en Bird Coffee Break
 • Simmons Simmons
 • Klos CS
 • HOYNG
 • HOYNG