Stage

Brinkhof

Brinkhof.com

Ben jij een talentvolle derde- of vierdejaars rechtenstudent met ambitie voor de innovatieve     rechtspraktijk?  Loop dan student-stage bij Brinkhof.

Bij ons is niets vanzelfsprekend, dus ook de invulling van je stage niet. Brinkhof staat open voor jouw  ideeën. Samen creëren wij de stage die aansluit op jouw wensen.  Maatwerk op topniveau begint al bij de invulling van je stage. Jouw uitgangspositie bij Brinkhof is een stage voor twee maanden, met een uitstekende stagevergoeding en de keuze voor een specifieke praktijkgroep of multidisciplinaire werkzaamheden.

Daarbij maak jij integraal deel uit van ons kantoor. Je deelt een kamer met een van onze advocaten en draait volledig mee in de dagelijkse praktijk. Je wordt betrokken bij interne en externe besprekingen, gaat mee naar zittingen en bereidt adviezen en processtukken voor.  Je schuift samen met de partners en medewerkers aan voor de lunch en natuurlijk ben jij ook welkom op onze wekelijkse kantoorborrel, bij zomerweer in onze tuin. Wil jij je stage combineren met het schrijven van je scriptie of aansluitend je scriptie schrijven op kantoor? Bij ons kan dat. Brinkhof is een inspirerende en motiverende omgeving. De deur van onze advocaten staat altijd open. Wissel samen met ons van gedachten en doe je voordeel met onze bibliotheek en alle know-how systemen die tot je beschikking staan. Eerst meer weten?

Neem contact op met Eliane de Vilder (020 – 30 53 234, eliane.devilder@brinkhof.com).

Direct solliciteren? Stuur Eliane de Vilder dan een email met een korte motivatie, CV en cijferlijst. Wanneer jouw verzoek voor een studentstage door ons positief wordt ontvangen, word je zo snel mogelijk uitgenodigd voor een gesprek. Daarin bespreken we zo mogelijk al direct jouw wensen en onze mogelijkheden. Na afloop van dit gesprek krijg je te horen of wij jou een geschikte stageplaats kunnen bieden.


vondst-advocatenVondst Advocaten

http://www.vondst-law.com/nl/stage/

Vondst is een compact, gespecialiseerd advocatenkantoor dat zich toelegt op Intellectuele Eigendom en IT. Vondst opereert in de top van de markt en staat hoog aangeschreven in onder meer Chambers & Partners en Legal500. Het kantoor bedient veel internationale cliënten. Vondst is gevestigd in een karakteristiek herenhuis in het centrum van Amsterdam.

Bij Vondst is altijd plaats voor enthousiaste rechtenstudenten in de eindfase van hun studie die kennis willen maken met de praktijk van een gespecialiseerd advocatenkantoor. Tijdens een studentstage van twee maanden bij ons op kantoor loop je mee in de praktijk van onze advocaten: je gaat mee naar zittingen en besprekingen en je werkt mee aan adviezen en processtukken.

Ben je geïnteresseerd in een studentstage bij Vondst Advocaten, stuur dan een brief met je CV en cijferlijst aan Tjerk Sigterman (tjerk.sigterman@vondst-law.com). Voor aanvullende informatie of vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met Tjerk op 020 504 20 00.


 

HOYNG ROKH MONEGIER

http://www.hoyngrokhmonegier.com/nl/carri

Heb je een passie voor het IE-recht en wil je werken bij een gerenommeerd kantoor in een internationale en boeiende IE praktijk?

HOYNG ROKH MONEGIER is een Europees IE nichekantoor, dat in 2015 werd opgericht toen de gevestigde top-tier IE-kantoren Hoyng Monegier en ROKH besloten hun krachten te bundelen. HOYNG ROKH MONEGIER heeft een exceptioneel team van bijna 100 toegewijde IE-professionals om zich heen verzameld, met vestigingen in Amsterdam, Brussel, Düsseldorf, Madrid, Mannheim, München en Parijs.

Wij staan cliënten bij in baanbrekende IE-procedures, op het gebied van octrooirecht, merkenrecht, auteursrecht en het modellenrecht. Onze praktijk omvat ook aangrenzende gebieden zoals bescherming van bedrijfsgeheimen, oneerlijke mededinging, media- en reclamerecht, of bijvoorbeeld het opstellen of beoordelen van IE-gerelateerde contracten.

Wij hebben plaats voor goede student-stagiairs (en met zekere regelmaat ook voor paralegals). In je twee maanden durende stage krijg je volop de gelegenheid om te proeven aan onze IE-procespraktijk. Je wordt betrokken bij zaken die wij hebben lopen, waarvoor je bijvoorbeeld jurisprudentieonderzoek doet. Ook krijg je de kans om mee te gaan naar zittingen.

Indien je geïnteresseerd bent en wil solliciteren, dan kun je een sollicitatiebrief met cv, cijferlijsten (bachelor + master) en eventuele eerdere stagebeoordelingen opsturen naar Theo Blomme (theo.blomme@hoyngrokh.com). Zie voor verdere informatie onze website.

 


 

logobig

Van Kaam

http://www.van-kaam.nl/nl/Carriere/

Van Kaam IP & Media staat bekend als een gerespecteerd niche kantoor binnen het intellectuele eigendom en mediarecht. Bij Van Kaam zijn we voortdurend op zoek naar gemotiveerde, slimme en gedreven student-stagiaires die hun studie hebben toegelegd op intellectuele eigendom, media en/of informatierecht of die tijdens hun studie vakken op dit gebied hebben gevolgd.

Ben jij klaar om je studieboeken te verruilen voor de praktijk? Wij bieden je een uitdagende en afwisselende stage in een informele werksfeer in hartje Amsterdam. Bij ons maak je kennis met de praktijk van een procesadvocaat en werk je mee aan processtukken, adviezen en lopende procedures en ga je mee naar zittingen.

Heb je interesse in een stage bij Van Kaam IP & Media? Stuur dan een sollicitatie voorzien van CV, cijferlijst en indien beschikbaar een bachelor- of afstudeerscriptie en eerdere stagebeoordelingen ter attentie van Remco Klöters naar info@van-kaam.nl.


 

ao-goedeAllen & Overy

https://www.werkenbijallenovery.nl

Embrace the unexpected
Onverwacht is een belangrijk woord bij Allen & Overy. Waarom? De wereld verandert steeds sneller. Dat brengt onverwachte kansen en problemen met zich mee. Onze cliënten willen daarop snel en effectief kunnen reageren. Daarom is bij ons – naast een hoog kwaliteitsniveau – creativiteit erg belangrijk. Onverwachte gebeurtenissen vragen immers om onverwachte oplossingen.

Humor en lef
Je vindt ons aan de Apollolaan in Amsterdam. 190 veelal gespecialiseerde advocaten, notarissen en fiscalisten, onder wie 36 partners, ondersteund door 145 medewerkers. Onze cultuur kenmerkt zich door een hecht teamgevoel, humor en lef.

Internationaal
We maken deel uit van Allen & Overy LLP, met 45 vestigingen in 32 landen. Er werken zo’n 5000 medewerkers, onder wie 526 partners.

Zaken die ertoe doen
Voor onze cliënten, nationale en internationale ondernemingen, doen we zaken die ertoe doen. Ze halen niet zelden de voorpagina’s van financiële dagbladen.

Kom kennismaken
Wil je werken of stage lopen op een kantoor dat het beste in je naar boven haalt, kom dan met ons kennismaken. Bijvoorbeeld op een van de In-Apollohouse-dagen of tijdens een van onze (lekkere!) lunches. Kijk op werkenbijallenovery.nl, mail naar amsterdamrecruitment@allenovery.com, of bel 020 – 674 10 00.


 

considerati

Considerati

https://www.considerati.com/nl/over-considerati/vacatures/

Considerati is op zoek naar een Junior Consultant Privacy & Data Protection voor de Legal praktijk. Considerati is hét juridische en public affairs adviesbureau voor digitale technologie, nieuwe media en internet. Considerati is specialist op het gebied van privacy- en gegevensbeschermingrecht en vervult daarmee een leidende rol in de markt. De privacyjuristen adviseren (inter)nationale beursgenoteerde bedrijven, het grotere MKB en overheden over complexe privacyvraagstukken. Dit kan variëren van het ontwikkelen van bewustwordingscampagnes, het uitvoeren van assessments, het geven van juridisch advies tot aan het implementeren van privacy governance programma’s. Wil je graag meer informatie of direct solliciteren? Ga naar https://www.considerati.com/nl/over-considerati/vacatures/junior-consultant-privacy-en-gegevensbescherming/. Solliciteren kan tot en met 15 januari 2017.

 


hoogenraad-en-haak-logo

Hoogenraad & Haak

http://www.hoogenhaak.nl/vacatures

Hoogenraad & Haak is een gespecialiseerd advocatenkantoor. Wij adviseren en procederen over reclame, intellectuele eigendom, health, beauty & food en media & entertainment. Wij helpen ondernemingen uit binnen- en buitenland, en worden aanbevolen door onafhankelijke reputatiemeters zoals Legal 500 en Chambers.

Wil jij twee maanden met ons meedenken? Advies geven over een toekomstige reclamecampagne of onderzoeken of een look-a-like merk wel of niet is toegestaan? Je loopt mee in de praktijk van onze advocaten, gaat mee naar zittingen en werkt aan adviezen en processtukken.

Ben je in de eindfase van je studie, en heb je aantoonbare interesse in het intellectuele-eigendomsrecht of reclamerecht? Bel ons dan eens, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Voorwaarde is dat je tenminste één IE-vak met succes hebt afgerond. Je sollicitatiebrief met cv en cijferlijst + eventuele eerdere stagebeoordelingen kun je richten aan Daan van Eek (de@hoogenhaak.nl).


 

imaged76970Baker McKenzie

https://werkenbijbaker.nl
Informatie
Baker McKenzie is één van ‘s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoor, met 77 kantoren in 47 landen. Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. In Amsterdam werken circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen voor internationale en Nederlandse topcliënten. Wil jij écht weten hoe het eraan toegaat op een internationaal advocatenkantoor? Kom dan student-stage lopen! Wij bieden je de mogelijkheid om 6-8 weken fulltime mee te lopen op ons kantoor. Bij onze civiele praktijk kun je als Student-stagiaire terecht bij de secties: Corporate, Banking & Finance, Employment, Litigation, IP/IT & Commercial, Real Estate en Competition & Trade. Ook kan je stage lopen op de secties Notary & Tax. Bij welke sectie je stage mag lopen, hangt af van je eigen wensen, je afstudeerrichting en je persoonlijke kwaliteiten

Functie
Als Student-stagiaire werk je mee aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en lever je o.a. bijdrage door het doen van due diligence en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten op een specifiek werkgebied. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen

Eisen
Baker McKenzie is altijd op zoek naar gemotiveerde Student- stagiaires. Je kiest bewust voor een stage bij een groot, internationaal kantoor en kunt dit goed motiveren. Je zit minimaal in het derde jaar van je studie Nederlands recht/ Fiscaal recht of Fiscale Economie en beschikt over een goed CV (met enige nevenactiviteiten) evenals cijferlijst. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal en wil je graag stage komen lopen in een team om te werken aan grensoverschrijdende zaken. Je wilt jezelf ontwikkelen en je kennis verdiepen en verbreden in een internationale omgeving. Ook vind je het leuk om op sociaal vlak actief te zijn binnen de sectie

Interesse
Ben jij klaar voor deze uitdaging en herken jij jezelf in bovengenoemde functieomschrijving? Solliciteer dan middels het sollicitatieformulier. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met één van de Recruiters.


 

Simmons & Simmons

graduates.simmons-simmons.com
Simmons & Simmons is één van de grote internationale advocatenkantoren ter wereld. Met wereldwijd ongeveer 1800 medewerkers bedienen wij overwegend grotere ondernemingen en financiële instellingen. Onze kantoren zijn gevestigd in Europa, Azië en het Midden-Oosten. In Amsterdam werken wij in totaal met circa 120 medewerkers, onder wie 80 advocaten, (kandidaat-) notarissen en fiscalisten.

De praktijkgroep Intellectual Property (IE) is één van de meest gerenommeerde praktijken in Nederland en richt zich op het gehele spectrum van het intellectuele eigendomsrecht. Naast een omvangrijke octrooiprocespraktijk, gericht op technologie en know how gerelateerde zaken, houdt een deel van het team zich bezig met het adviseren en procederen op het gebied van “soft-IP”, waaronder het merkenrecht, modellenrecht en auteursrecht. Voorts beschikken we over een snelgroeiende, voornamelijk internationaal georiënteerde merkenregistratiepraktijk.

Voor ons IE team zijn we op zoek naar een

Student-stagiaire IE
Als student-stagiaire ga je twee maanden fulltime aan de slag in ons IE team. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit onderzoek naar jurisprudentie en literatuur en het leveren van een bijdrage aan alle lopende zaken. Je gaat mee naar zittingen, besprekingen en de wekelijkse sectie- en jurisprudentielunch. Ook geef je een presentatie tijdens je stage aan je collega’s over een door jou gekozen onderwerp.

Onze toekomstige collega
Is een gedreven en ambitieuze student die het beste uit zichzelf wilt halen. Je hebt passie voor het recht en bent een echte teamplayer. Je hebt affiniteit met het IE recht en bent een eind bachelor of masterstudent.

Wij bieden
Een uitdagende, leerzame en leuke stage, waarin je jezelf volop ontwikkelt. Als stagiaire word je betrokken bij de lopende zaken, kom je bij een ervaren medewerker op de kamer en krijg je opdrachten vanuit het hele team. Daarnaast krijg je een mentor die je gedurende je stage begeleidt. Uiteraard neem je als stagiaire ook deel aan de wekelijkse kantoorborrels in onze eigen kroeg en alle andere activiteiten.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter Tessa van de Pol via 020 722 2504 of Tessa.vandepol@simmons-simmons.com.

Solliciteren?
Wij ontvangen graag jouw CV, motivatiebrief, ongeschoonde cijferlijsten (bachelor en master) en eventuele stagebeoordelingen via onze website www.joinsimmons.com. Indien gewenst zullen wij jouw scriptie opvragen. Klik hieronder op “Apply” om jouw sollicitatie te starten Wij behandelen alleen sollicitaties die we via ons systeem ontvangen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SVIR wordt mogelijk gemaakt door:

 • Brinkhof
 • Van Doorne
 • IViR
 • IE-Forum
 • De Brauw
 • Stibbe
 • DLA
 • Considerati
 • Bird en Bird Coffee Break
 • Simmons Simmons
 • Backer McKenzie
 • Klos CS
 • HOYNG